Heppy Nju Jeer



I fall jag inte hinner säga det sen så gör jag det nu istället: Gott nytt år!

Det är väl nu man ska sammanfatta året som gått men det har jag inte tid med men jag kan väl i alla fall säga att det var ett av de bästa åren i mitt liv, främst med tanke på studenten :D ett oförglömligt minne :P

Får se om 2009 kan slå det! jag hoppas på det :)

Vi ses nästa år!


The way to Sthlm...



I dag blev det en sväng in till staden. For med tunnelbanan som aldrig förr. Snirklade mig runt alla Stockholms stadsdelar förutom själva kärnan = Sergels torg, dit tänkte jag gå i morgon. Gick upp och ner för varje shopping-stråk och gick in i varenda liten butik som verkade intressant. Men de flesta butikerna var rätt utplockade och tomma efter de första mellandagarna. Ändå hade man bränt över 600 spänn på en massa skitsaker när dagen var slut. Var rejält hungrig när jag kom hem så jag slängde ihop lite pyttipanna och 6-7 st julvörtsmackor. Supergott var det även om det inte lät så :D

Skiter i Veckans lista även denna vecka...I need semester :D Börjar om på ny kula när det nya året har kommit istället.

Dagens kändis: Fares Fares, ni vet killen med en fett stor kebabnäsa i Jalla Jalla och Kopps såg jag i dag :D

Tråkigt inlägg..jag vet..måste ju visa den sidan av mig också.

Ha det gött!


Dan efter dagen efter en annan dag



For ju ut till Barkarby i dag där de tillsammans med en massa andra stormarknader har en liten Outlet-by där de säljer kläder till rabatterade priser jämfört med i stan. Vissa grejer är ju från förra säsongens kollektion också men de kan man ju inte köpa...åh gud nej! vad tråkigt att gå omkring med gamla grejer som är totalt ute nu lixom, eller hur? nämen..så är det ju naturligtvis inte..så går det bara till i Blondinbellas ytliga värld. Jag köper det jag gillar och tycker är skönt och snyggt. Sen skulle jag ju heller inte se om det nu var förra säsongens kollektion heller för den delen. Mode kommer rätt långt ner på min intresse-lista. Precis före simhopp men efter mattpiskning. Men men, resultatet i dag blev en tröja iaf. En tjockare Peak Performance-tröja. Inte för att märket har någon betydelse..joo för en del kanske. Märkeshysterin i dag är ju nästan löjlig..vissa betalar ju flera hundralappar mer bara för att det står någon bokstavskombination som BS, JL eller är någon liten krokodil på bröstet. Vissa tycker det är kul med någon avdankad tennis-stjärnas namn på kallingarna. Det har gått lite överstyr med det här. Spec eftersom de flesta kläder har samma kvalité och ser likadana ut..men men..folk får göra som de vill. Det händer ju själv att man köper ett par jeans som det står Levi's på istället för exempelvis Kaxs så man är ju inte helt oskyldig. Dock inom rimliga gränser.

Jaja, imorrn blir det en sväng till själva Sthlms centrum så får man kolla in mellandagsreorna där, nu när det lugnat ner sig lite.

Trevlig kväll!

Last days of the year



Julafton är förbi och nu sitter jag här igen med brorsans nybakta mjuka pepparkaka i handen. Väldigt god måste jag säga..det godaste han gjort på läänge. Går och känner mig småhungrig mest hela tiden nu efter 3-4 dagars frossning i massa mumsig julmat. Har nog utvidgat magsäcken något enormt under de här dagarna. Ni kan börja kalla mig tjockis snart. Julafton var precis som den brukade. Fick lagom med presenter med ett par nitlotter som vanligt. Fick bla ett par gummistövlar som jag inte behövde, de obligatoriska sockarna, kalsonger för små-kids i regnbågens alla färger och två fotbollsböcker jag aldrig kommer läsa men annars så var det väl okej :P vad ska man egentligen förvänta sig när man inte önskat sig något, och nu är man ju snudd på för gammal för att ens få julklappar. Jag handlade för övrigt en julklapp till mig själv som jag velat ha ett tag nu, nämligen en bärbar dator. Passade på att inhandla den under mellandagsrean så jag tjänade in någon tusenlapp. I och för sig så blev den rätt dyr ändå med massa småkrafs runtomkring som väska, minimus, hub, office-paket, antivirusprogram och mobilt bredband men det var det värt. Nu har jag en alldeles egen dator så jag slipper turas om med familjens egna dator. Blev en Fujitsu Siemens Amilo


   

I dag har man varit i Täbys galleria och kollat lite. Var Europas största till för ett par år sen. Men jag blev inte direkt imponerad även om den var sjukt stor. Köpte inget där alltså. For in till stan och köpte två tröjor där istället :P I morgon så ska vi till Barkarby Outlet och se om det finns något där. Får se om man hittar någon passande nyårströja eller skjorta. Vi ser väl. Nä, nu ska jag käka middagen som består utav fläskfilé och klyftpotatis med bearnaise-sås :D gott!

Trevlig helg! 

Happy Christmas :D



I dag är det fjärde advent och äntligen är det jullov för mig också. Har ju jobbat mycket nu så det känns riktigt skönt. Sitter här nu och lägger in jullåtar på mobilen som jag kan lyssna på när jag åker buss ner till Stockholm med brorsan i morgon. Ska ju hälsa på släkt och vänner därnere är det tänkt :P Kissen ligger i knät och myser, smått börjar julkänslan infinna sig. Ser fram emot ett par trevliga dagar därnere med god mat, julklappar, mellandagsrea, skridskoåkning m.m. Har ju inte varit i huvudstaden sen slutet av augusti så det är på tiden att man åker dit. Räknar med att åka hem sen med en extra väska fylld med alla julklappar och reafynd, lycklig över att ha fått återse tomten ännu en gång och att man blivit 5 kg tyngre. Får väl se hur det går :D Hur ska ni själva fira jul? kommer det någon tomte även till er? ;)

Är lite osäker på när jag kan blogga igen eftersom jag sitter på en buss i morgon och pappas modem (ja ni hörde rätt, MODEM!) kan man inte lita på. Ni ser väl! :)

Nä, nu tänkte jag vila upp mig så jag kommer upp i morgon bitti och hinner med bussen. Ha en riktigt trevlig jul!

Och kom ihåg..på julen får man ta från det undre lagret! :D


Booring!



Har du också tråkigt? eller väldigt lite att göra? ibland har man ju oturligt nog det och då kan det vara bra med lite tips på vad man kan göra för att bota tristessen. Såg en himla bra sida häromdagen som hjälper en med precis det problemet. Sidan hade det otroligt passande namnet www.Uttråkad.se 

Många tips är ju väldigt skämtsamma men varför inte testa dem om man nu ändå har så tråkigt? det finns även tips på vad man kan göra om man är flera personer.

Kolla in sidan vettja! :D

You name it!



Läste i en av landets stora kvällstidningar i dag (läs Aftonbladet) att en familj inte fick sätta in en födelsedagsannons i tidningen till sin son. Väldigt lågt gjort tycker jag!! rent av oförskämt. Kan väl dock nämna att sonen hette Adolf Hitler. Men ändå liksom ;) vilken diskriminering :D föräldrarna var tydligen INTE rasister..jo tjena!

Såg en annan namn-relaterad artikel förra veckan också om folk som byter namn eftersom deras egna namn är för vanliga eller dåliga. En del namn som godkändes av Namnverket (vi säger att dem heter så) var bland annat Göran Springsteen och Spider-Man Söderström. LOL säger jag bara! Jag kanske ska byta namn jag med. William är ju det vanligaste namnet på nyfödda barn har jag hört. Så vad tycker ni att jag ska heta?  Just nu står jag själv och pendlar mellan antingen Zlatan Bengtsson eller Cykelpump Bengtsson.


Blev btw överlycklig när jag såg denna artikel i dag:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2219761.svd

(har ju nämnt vad jag tkr om just detta i ett tidigare inlägg den 12 oktober)


Heippa!


Martha Stupid Show



Såg nån repris på Martha Stewart Show i söndags morse (ja, jag hade lite att göra). Det var julspecial och Martha gjorde julgodis och slog in julklappar. Däremot så reagerade jag på själva julklappspapperet. I USA verkar det tydligen vara väldigt viktigt med själva omslaget. Martha hade tagit dit nån expert som visade olika typer av papper, snören, etiketter osv. Det var exklusiva specialbeställda sådana. Det hela kändes så löjligt. När de sedan började prata om priserna på alla grejer så tappade man nästan andan. De där paketena kostade ju till slut flera hundra kronor beroende på vad man använde. Julklappspapperet kostade ju mer än själva julklappen! helt sinnessjukt. Papperet som man ändå bara river sönder och kastar sen (om man inte är som min mormor och sparar papperet för det är så fint). Känns inte som att det är värt det. Då köper jag hellre julklappspapper för 9.90 kr rullen (på exempelvis Willys ^^) och satsar mer pengar på själva presenten. Så det så ;)

God Jul!

List of the week - V 51



Ny vecka = Ny lista...Jippi tänker vissa..Nej inte igen! tänker de flesta :D

1. Im yours - Jason Mraz's One (?) hit wonder spelas fortfarande på radion flitigt. Jag frågar mig själv varför? okej..den är (iaf var) bra men är det inte dags att släppa taget om den låten nu? eller produceras det så lite ny bra musik att de måste behålla den? jag associerar den låten med sommaren men det verkar inte andra göra. Ska ringa till de som bestämmer vad som ska spelas på radion och se om de inte kan ta in låtarna Boten Anna och Hej hej Monika igen.

2. Idol 2008 - fick ju till sist ett lyckligt slut. Måste nog erkänna att det var en värdig vinnare. Svenska folket verkade tycka likadant. Trots att han hade tidigare erfarenheter inom musikindustrin. Får se hur länge han håller nu bara. Men det verkar ju gå bra..musikmarknaden flockas ju numera av före detta Idoler. Eller vad sägs som E.M.D, Markus Fagervall, Darin, Agnes. Danny, Ola, Måns Zelmerlöw osv osv..

3. Lucia - det har ju väckts en del diskussioner på senare tid om även killar ska få vara Lucia för jämställdhetens skull. Tycker väl att det är att ta i..precis som Herr och numera Fru Gårman. Jag tror jag har kommit på en lösning på detta eviga Lucia-problem. Varför inte starta en dag tillägnad Staffan Stalledräng så killarna kan sluta känna sig diskriminerade?

4. Reklam - man känner verkligen att det är jul snart när man kommer hem från jobbet och möts av 3,5 kg papper liggandes innanför ytterdörren så man knappt kommer in i sin egen lägenhet. Aja, bättre än räkningar iaf.

5. Curling EM - måste ju nämna något sportsligt och MoDo vill jag helst inte prata om just nu så det fick bli den fantastiska sporten curling istället. I lördags avslutades årets Em här i Örnsköldsvik som jag nämnt tidigare och självklart var man på plats för att bevittna det hela. Finalen alltså bör påpekas! vem orkar se resten av skiten..oj jag menar det intressanta gruppspelet. Finalen var verkligen "stenkul" att titta på. De är verkligen "stensäker" på sin sak Annette Norberg & Co. Och sopa kan de..de flesta curlare måste ha haft en tidigare karriär som städare när de plötsligt insåg att de kunde spela curling istället för att städa toaletter.

Japp det var denna veckans lista..nästa vecka vet jag inte om det blir någon lista då jag inte vet om jag kommer ha tillgång till Internet..men ska försöka få till en då också :P

Kommentarer! :D

The third of advent


- Blindside


Var ju på Sliperiet i fredags för två kompisar drog med mig. Det skulle tydligen vara Fet Lucia där med massa grejer på gång. Måste säga att jag var tveksam när jag gick dit och inte blev det bättre när man såg att det var en massa småbarn där..fjortisvarning alltså! :P men som tur var så fanns det även folk i min ålder där också och småbarnen blev mindre ju längre kvällen led. Det var modevisning, Lions Lucia var såklart där och sjöng några typiska jullåtar, Nån snubbe som jonglerade med eldbollar (det sög), Grupperna Die Alive och One man freac show var där, den sistnämnda gruppen måste jag säga var grymt talangfulla med Fredric Johansson i spetsen. Men kvällens absoluta höjdpunkt var också det som stod sist på programmet, nämligen Blindside. Hade inte hört något om gruppen innan kvällen började och jag måste säga att jag blev smått överraskad över hur bra de var. De måste vara ett av världens (åtminstone ett av Sveriges) bästa live-band. Grymt underskattade och omtalade här i Sverige. I USA har de sålt över en halv miljon skivor! Om de kommer hit till Ö-vik fler ggr så ska jag definitivt se dem igen.

Nån annan som gjort något trevligt i helgen?


Jag vill ha mer jul..



Sitter och tankar hem (sorry alla fattiga musiker) en massa julmusik nu när det äntligen börjar dra ihop sig. Man blir på så himla bra humör då..det är en speciell känsla. Det är som att man vrider på nån sorts mysighets-knapp till max. Det finns ju verkligen hur mycket julsånger som helst..och väldigt många är faktiskt bra. Fattar inte varför fler musikmakare som Thomas G:sson, Ingela Pling Forsman, Jörgen Elofsson m.fl. satsar på att skriva julsånger. Skriver de en riktig jul-hit så har de ju framtiden säkrad ekonomiskt. Eller är marknaden mättad? kan inte komma på någon riktig jul-hit som kommit på varken 90 eller 2000-talet :8 Jullåtar säljer sjukt bra varje år..Absolute Christmas kommer ju med en utgåva varje år och den säljer ju verkligen som smör. Folk ledsnar aldrig. Vilken är eran favorit-jullåt?

Här kommer min Topp-5 som jag tycker är bäst just nu:

1. Fairytale of New York - The Pogues (hör knappt vad killen sjunger men stämningen är på topp :P)
2. Tänd ett ljus - Triad
3. Tomten jag vill ha en riktig jul - Busungarna
4. Happy Xmas (war is over) - John Lennon & Yoko Ono
5. Do they know its christmas - Band Aid 

Gör er egen lista vettja! vore kul att se skillnaden..

God Jul på er!

Musik ska byggas utav glädje...




Ni har väl inte glömt att rösta på Grammis-galan
- Såklart ni har!

så därför ger jag tänkte jag ge er en påminnelse...här kommer länken:

http://www.grammis.se/default.asp

Och bara för att ni nu får rösta som ni vill så rösta nu inte på skitartister som Per Gessle och Christer Sjögren. Inte på Kent heller för den delen..de vinner ju faan alltid..så tråkigt! Kent själva blir ju inte ens glad över att vinna. Ordet tråkig får mig att tänka på Jocke Berg. Han har givit det uttryckslösa facet ett ansikte. Så kom igen..rösta heller inte alls än på dem ovan nämnda :D

Tänk på att det bara är ca 24 timmar kvar som ni kan rösta så skjut inte upp detta nu..om ni nu vill rösta förstås. Årets artister var inte direkt lockande. Ett svagt musik-år i mitt tycke. Ingen Magnus Uggla var nominerad heller ;)  Däremot var Takida nominerad till årets video så rösta gärna på dem :D även om ni inte gillade videon :) 

Jaja, ska inte säga åt er hur ni ska rösta..ni bestämmer såklart själva (även om det innebär att er musiksmak suger ;P)

Peace gott folk!

List of the week - V 50



Precis innan jag slutade jobbet i dag fick jag huvudvärk, jag som aldrig får huvudvärk! 2 ggr/år är väl snittet och jag antar att en av de två dagarna var just i dag, och dra åt pipsvängen vad ont det gjorde! ^^. La mig på sängen direkt när jag kom hem kl 5 och sov till kl 22 då Boston tea party började. Ingen huvudvärk ska få stoppa mig från det :P Hur som helst..Veckans lista är tillbaka. Har inte riktigt haft tid att fundera ut något bra men..jaja..här kommer den:

1. Sjukdom - vintertider är = sjukdomstider. Alla är vi nog lite drabbade..även om det bara är en liten snuva (lr huvudvärk ;P). Men så finns de dom som har det värre med magsjuka, riktiga förkylningar osv. Atjo!

2. Julklappar - vintertider är = julklappstider ;) för er som inte hunnit göra era julklappsinköp än så säger jag bara lycka till. Jag är just nu en av dem. Inte en enda har jag köpt än..även om jag har spanat in några. Och inte kan man lita på tomten heller..han blir allt latare med åren :P vad gör han egentligen nuförtiden när han inte tillverkar julklappar? Jag vill fara till Sundsvall för en dag och slösa lite pengar på mina nära och kära (nu när jag har pengar för en gångs skull). Nån som är på? synd man inte har körkort bara. 

3.  Drama - alla dessa utredningar man läser om i tidningarna så som Tito Beltran, Caroline, Arboga osv måste få ett slut nångång. Blev less på dem för längesen men ändå fortsätter de att skriva om det. Snart vet man ju mer om dem än sin egen familj..det är ju absurt. Om detta hade hänt i Afrika så hade inte en jävel skrivit om det. 

4. Curling - i helgen drog Curling - EM igång här i vår lilla stad. När man tänker efter är det rätt stort. Men å andra sidan när man tänker på det igen så..hur stort är curling egentligen? vem faan kollar på skiten förutom när det är OS-final? 

5. Markus Fagervall - först tog han hem Idol och nu i veckan tog han också hem Tv4:as balettsåpa på is. Vad ska han vinna härnäst? På spåret

Japp det var det de! kommentarer please! :D 

Andra advent




Har ni lika lite att göra som jag på helgerna kan ni alltid göra det här quizet :P

http://www.carols.org.uk/christmas-quiz.htm

P.S. det är lite svårt och det kräver att man kan engelska någorlunda :)

God Jul!


Livet är en dans

Nåja, faan vad man önskar ibland att man kunde dansa..jag vet, kan ju bero på att jag "missade" nästan varenda lektion vi hade i skolan..men hey..that´s life..vissa är naturligt bra på det och andra inte. Här kommer ett av mina absoluta favoritklipp på Youtube och det har ryktats om att det är det mest sedda klippet där också, jag förstår varför. Kolla själva:
 
 

Ni har förmodligen redan sett den men då får ni gärna se det en gång till, jag är väl inne på min hundrade nu ;)

Rimhus

Snart är det ju jul som jag nämnt ett par ggr tidigare. Eftersom många av er säkert ska ge bort julklappar och inte bara ta emot (din jävla snåljåp) så tänkte jag att vi kunde ha en rimstuga här på bloggen. Jag skulle behöva hjälp nämligen. Ska ge bort ett våffeljärn till mamma och ett par tofflor till pappa. Kommer inte på nåt bra rim till dem. Kanske ni har nåt på lager? (mamma o pappa, om ni läser det här så skojar jag bara nu, ni ska inte få de sakerna jag skrev)

Självklart ska jag också hjälpa er om ni har problem..just bring it on! jag är redo

För er som ska ge bort en mössa med flames på i julklapp kan ni alltid använda det här rimmet:



"En sak som värmer och tydligen inte bara är till för barn
med den här så blir du coolast och hetast i stan!"


Ja den sög men försök bättre själva då! ;) nu har jag iaf börjat :D


Lika som bär



La märke till att skådespelerskan Zooey Deschanel (Elf, Die hard 4, Almost famous) var grymt lik sångerskan Katy Perry (I kissed a girl) häromdagen. Seriöst..de skulle kunna vara tvillingar!! dessutom så sjunger även Zooey vilket gör det hela mer intressant (och svårare att skilja dem åt). En duett nästa kanske? 



Och så ett annat par som var väldigt lika varandra. Tydligen så har någon av dem varit president i USA men jag vet tyvärr inte vem av dem. 

Och så avslutar jag med en bild på USA:s kommande president:

 

List of the week - V 49



Då var det måndag igen :P en ny och något sånär fräsch lista kommer här:

1. Filip & Fredrik - jag har sagt det förr och jag säger det igen: vilka jäkla genier de är alltså! hur många programidéer har de inte lyckats med? nu är det tredje gången de tar sig in på den här listan vilket är en stor bedrift, (även om det är för att jag är lite kåt på dem) men det kan också vara sista gången de dyker upp här. Lite variation måste man ju ha även om det är svårt att inte nämna dem. Dagens program var ju fullkomligt lysande. Det var längesen jag skrattade så mycket. De bjuder ju på sig själva mer än någon annan känns det som. Älska F&F forever <3
 
2. På spåret - är tillbaka i gammal god ordning. Okej, det är möjligt att det är ett program endast för PRO:s medlemmar men det skiter jag i. Jag kollar på det ändå. Hur kan man inte gilla Oldsbergs härliga leende och ordvitsar tillsammans med sin evige kompanjon, domare Hellbergs (Mr Watson) fyndiga små historier. Alltid lika stabilt och underhållande även om man inte kan svaret på en enda jävla fråga.

3. Första advent - var det ju i söndags. Även om det teoretiskt sett fortfarande var höst så inföll sig även julkänslan där. Tänk er, om 23 dagar sitter ni där framför brasan med granen till höger om dig och Tv:n med Karl Bertils julafton till vänster om dig. Och med glöggen i högerhanden och paketen i vänsterhanden. Sweet :D

4. Johan Palm - till slut lyckades svenska folket rösta fler gånger än Johan Palms 22 inbitna fans. Varav ett gjorde bort sig fullständigt under fredagens liveshow. Kom igen nu...ge er för faan. Tror att tjejen som skrek högre än Eiffeltornet kommer ångra sig rätt rejält när hon ser det där om ett par år. Eller redan när hon gick till skolan i dag. Så jääla pinsamt!

5. Slask - väder kan man alltid prata om och så även här. Regn och december hör inte ihop i samma mening. Precis som Britney Spears och smart inte passar ihop.

Ja det var allt gott folk, hoppas ni kan hålla er en vecka nu tills nästa lista gör entré ;) och förresten kommentera gärna!

December 08

Hej på er gott folk! December har då till slut kommit ännu en gång. Och ni vet väl vad som väntar då? nej jag tänker inte på adventsljusstakar och annat sånt bullshit, jag tänker på Julkalendern såklart! jippii..men (alltid dessa men) eftersom årets julkalender verkar så jäkla tråkig så tänkte jag tipsa om en annan julkalender som ett par engagerade ungdomar gjort på sin fritid istället för att ligga hemma och sova. Den verkar betydligt mer spännande och rolig. Svt:s storhetstid är förbi känns det som. De senaste låt oss säga 5 årens julkalendrar har varit rent ut sagt skit..eller är det för att jag (även om jag inte vill tro det) har blivit vuxen? nee...inte en chans. När jag var liten visades julkalendrar med kvalité såsom Pelle Svanslös, Mysteriet på greveholm, Sunes jul osv. Nuförtiden så är Allram Eest tydligen förknippat med jul...mig lurar ni inte. Han är en jävla docka som hör hemma i en låda under sängen. Inte som en julkalender.  Nä men hursomhelst, tillbaka till ämnet så verkar den julkalender jag tipsar om snäppet bättre, jag hoppas iaf på det. Jag har ju inte sett den än. "Finns det några snälla barn?" lyder titeln som gänget med för mycket (?) fritid skapat och den kommer finnas tillgänglig på deras hemsida: www.julkalender08.se 

Passar på att lägga upp första avsnittet här så ni ser vad det handlar om, gillar ni det inte så får ni väl följa "Skägget i brevlådan" me Filip & Fredriks sämre förlagor Anders & Måns i Svt. Its your choice!



RSS 2.0