Festival part 3



Ännu en deltävling har passerat förbi. Nu är det bara hälften kvar (deltävling 4,andra chansen,finalen). Deltävling nr 3 kändes rätt tråkig faktiskt. Det var ingen låt som jag kände för. Det spelade ingen roll hur det hela slutade egentligen. Tycker också att Petra Mede var rätt tam inledningsvis och skämten gick inte hem som de brukade. I slutet däremot när hon var i Green Room var skämten väldigt roliga och träffsäkra. Tycker det är alldeles för många som klagar på henne. Då har de inte sett tidigare års programledare (undantaget Kristian Luuk som ägde). De föregående årens programledare har ju varit sjukt stela och tråkiga exempelvis Pontus Gårdinger och Charlotte Perelli. Petra är en frisk fläkt (ingen Carola-fläkt reds anm) i årets festival. Hursomhelst, deltävling nr 3:s artister var:

Velvet - har nog inte förstått att det inte spelar någon roll hur stor klänningen är, man får inte mer röster för att man syns mer i bild än de andra. Det som avgör är hur STOR man är hemma i sofforna, dvs folkkär och det är dessvärre inte Velvet. The Queen blir förmodligen en radio-hit ändå som tur är för henne. Mindre tur för oss ;) Nämen låten var inte så dålig faktiskt.

Rigo Feat. Topaz Sound & Red Fox - *puh* blir utmattad bara jag skriver namnet. Kvällens kanske stora överraskning när de tog sig vidare till Andra Chansen. Bra gjort för ett par killar från Rinkeby, Valhalla lr var de nu kommer ifrån. Det gör ju att man själv hoppas att man en dag ska få ställa upp ^^ Mina många års övande i duschen har börjat likna nåt ;)
 
Molly Sandén -  det sägs att denna flicka kan bli den nya Carola men jag är inte säker. Så vitt jag vet så är Molly varken religiös eller hatar bögar. Inte har hon blekt tänderna heller för den delen eller kört 150 km/h på 110-väg. Mollys låt var lite tam, ingen refräng som riktigt lägger sig på minnet. Men bra sjöng hon, dock inte fulländad som sångerska än. 

E.M.D - både lite fegt och smart av dessa tre boyzones att använda ABBAs gamla knep att använda initialerna från deras förnamn till band-namn. Men det kanske funkar även för dem? ABBA tog ju som sagt hem hela tjottabalongen för 25 år sen..undrar om E.M.D lyckas med det hela i år? Låten var ju poppig så det är inte omöjligt..men kom igen..varför änvänder ni käpp? hur gamla är ni? typ 25. Använd lasersvärd lr nåt annat till finalen. 

Mikael Rickfors - varför ställde inte du upp i festivalen för 20 år sen typ..då hade du iaf haft en chans..då levde fortfarande dina fans. Nee..gubb-rock funkar inte här. Ring Ulf Lundell istället och dra på en sommarturné. 

Maja Gullstrand - får väldigt många Lisa Nilsson-vibbar när jag hör denna låt. Lite småmysig och jazzig sådär. Men var är refrängen? den stack inte ut direkt. Ingen refräng = ingen finalplats. 

Sofia - Bulgariens huvudstad var inte riktigt vad jag hade tänkt mig (förstod ni denna?). Sofia, detta är alltså den SVENSKA melodifestivalen..här sjunger man på SVENSKA lr engelska. för det hon sjöng var rena grekiskan för mig (höhö). Jag börjar tappa förtroendet för den Internationella juryn nu..två riktiga bakslag: först Ugglas och nu detta? Suck..

BWO - jag hade en förhoppning om att den här låten skulle kuna vara nåt men istället började jag tänka på hästhoppning istället. Slek-Martins smörsång fungerade inte. Ballader var inne förra året (tänk Sibel,Sanna Nielsen,Suzzie Tapper) inte i år. Se bara på Markoolio..hade han sjungit en låt om att ragga gamla tanter och stjäla en cykel hade han gått vidare men nu sjöng han en ballad och kom utanför topp-5. Se och lär. 

Bästa låten denna deltävling var definitivt Henrik Dorsins underbara hyllning till de på ålderdomshem lr vad tusan han sjöng om. Skön låt :D       

Tack och hej..glöm inte att kommentera!!!

 

Im burning..



Ja, jag vet,,,jag suuuger på att uppdatera. Vad tror ni jag kommer att göra åt saken? Svarade ni att jag inte kommer att göra ett skit åt den saken så svarade ni rätt. Tror du jag bryr mig om att ni läser min blogg? Näää..men iaf..det mobila bredbandet har lagt av så det har inte blivit mycket gjort här..sen har jag jobbat på det också. Och sovit. Och ätit. Jag är jävligt trött..meen bara för att jag är så snäll som jag är så tänkte jag uppdatera här bara för er..bara för DIG!

Tänkte till sist tipsa om en bra låt: http://hypercom.ca/love/

Lyssna och njut och försök sov gott nu..det ska jag göra :)


Festival episode 2



Usch och fy och nej. Deltävling numero dos var inte alls bra. Det var blekare än blekast. Det kändes som man såg på den finska melodifestivalen typ och det är ju aldrig bra.

Lili & Sussie - först ut i dag var dessa två donnor..transporterade hit med en tidsmaskin. Tycker det var ett stort skämt att de var med. Vafaan..kom igen..vem vill se 2 avdankade bakgrundsdansare från 80-talet igen? vad kommer härnäst..återförening av Herreys?...Nej tack!

Lasse Lindh & Bandet - sa någon Håkan Hellström? njae..Håkan Hellström är ju faktiskt bra ibland. Lasse har inte lika stark röst och rörde sig som en förstoppad lemur på scen med ischias i handen lr något!?. Detta var bättre än hans låt förra året dock men det säger inte mkt eftersom den låten sög rätt hårt.

Jennifer Brown - vet inte riktigt varför denna låt inte fick mer röster än den fick. En helt okej låt med en proffsig sångerska. Kanske lite tråkig? inte så mycket schlager? ett litet frågetecken på denna alltså.

H.E.A.T - var rädd att de skulle låta S.K.I.T men de drog av en hyfsad låt som nog skulle rymmas på Europes Greatest Hits Vol.4 med lite tur. Gillar att de i bandet har hittat på egna namn på sig själva...eller vad sägs som: Kenny Leckremo, Eric Rivers, Jona Tee, Dave Dalone, Jimmy May och sist men inte minst Crash. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Så extremt löjligt egentligen.

Markoolio - var tillbaka i en annan skepnad än man är van att se honom. Vet inte om jag gillar det riktigt. Kul var det iaf att han gjorde parodi på förra årets vinnare i Eurovisionsfestivalen med isdansen. Men nej, Markoolio ska sjunga poppiga raplåtar och inte sjunga ballader som inte är ballader.

Amy Diamond - åhh, denna flicka är så himla duktig,söt och talangfull. Vänta nu..inte riktigt kanske. Börjar bli lite less på att hon fortfarande har på sig samma kläder som lillsyrran som är 9 år. Väx upp nångång. Catchy låt iaf..kanske var för att texten bara bestod av 3,5 ord: It´s my life och sen repeat på det 47 ggr. Hej hej Amy..

Cookies N Beans - kvällens sömnpiller. Country är lite som dansbandsmusik..det är och kommer alltid att vara ute. Sen så var det ju sjukt dumt att inte tjejen från Oh Laura fick sjunga någon egen del av låten utan de fick de två andra sämre sångerskorna göra. Klart sämsta bidraget i dag. 

Måns Zelmerlöw - sist ut för dagen var vår kära Måns. Låten kändes tam från början men blev lite bättre i slutet. Man visste direkt att den här låten skulle komma vidare även om Cara Mia var klart bättre. Folkkär redan från början är ju ett stort plus och Måns visar ju verkligen att han är Mens med hela svenska folket ;)


Måste nämna att jag fortfarande tycker Petra Mede är extremt duktig och rolig. Det bästa hon gjort hittills i sin karriär utan konkurrens. 

Kommentarer? vilka var era favoriter, hatobjekt osv?


  

Kronofogden my ass



Blev lite småirriterad när jag fick posten i morse. Sedan ett bra tag tillbaka har jag och mamma varit i kontakt med Kronofogden pga en Internetaffär som gick dåligt. Han är numera fälld som lurade oss men eftersom han inte hade några pengar kvar så måste man ansöka om ersättning från annat håll. Så under ett halvår tillbaka ungefär så har vi skickat in jag vet inte hur mycket papper. Så förra veckan ringde mamma till dem och då visade det sig att fallet har dubbelregistrerats. Så då fick man ju ett svar på varför man fått fylla i så sjukt många papper. Blir så jäkla less på sånt här skit. Det tar sån tid och jag vet inte om det är värt att hålla på längre för att få igen de där dryga tusen kronorna. Men if someone fucks with me då ger jag faan igen! Han ska inte komma undan så lätt. Sedan irriterar jag mig på språket i alla dessa handlingar man får hemskickat angående rättsförhandlingarna. Meningarna låter så krystade och självklart ska de också använda de ovanligaste och svåraste orden i ordboken så att en vanlig svensson inte alls förstår vad fasen som hänt i det där jädra målet! (och då har jag ändå MVG i svenska om det säger nåt). Hur som helst så lär de ta ett bra tag till innan jag får mina pengar för de verkar ju vilja dra ut på det så långt det bara går. Svenska rättsystemet borde skrotas. Det har gått över 3 år (!) sen vi anmälde händelsen nu. Suck...

Festival




I går var det premiär för årets första Melodifestival av ca 79 st totalt. På papperet såg det ut som att det skulle vara ett rätt svagt startfält men ack vad jag hade fel.

Nina Söderquist - först ut var denna donna med sin "stora" personlighet. En tempostark låt a la Etype men med skillnaden att hon kunde sjunga. Inte så dum låt faktiskt men man röstar ju även med ögat och de där läderbrallorna var inte kul att se, måste varit svettigt.

Jonathan Fagerlund - åter en debutant i melodifestivalsammanhang. Låten var kanske den som minst stack ut när man lyssnade på snabbreprisen. Det man dock kom ihåg från framträdandet var hans låga röst (man hörde ju för fasen inte vad han sjöng!), hans extremt homosexuella danssteg och t-shirt och de 3 tjejerna som skulle föreställa hans band, synd bara att de inte kunde spela..tror dock de hade kommit på en framskjuten placering i luftbas, lufttrummor respektive luftgitarrs - VM.
 
Shirley Clamp - för det första så förstår jag inte hur man kan gilla denna tants röst. Skränig som få. Låter som att hon svalt en höna som vill komma ut, kan det kanske vara kalkonen hon käkade i julas? Hur som helst så kändes hennes låt som en försvenskad version av förra årets melodifestival-hit Empty Room. Shirley Clamp = Sanna Nielsen-wannabe.

Scotts - de nya Arvingarna? deras framträdande var tydligen deras tjugonde framträdande i höst i SVT! dock var det min första gång. En poppig låt som inte lät som så mycket dansband (tack gode gud). En refräng som satte sig igår..nu har jag ingen aning om hur den går dock. 

Emilia - hon har verkligen kommit långt på 10 år. Från en Big,big world till You´re my world (Wow). Har inte så mycket att säga om denna låt mer än att den faktiskt var rätt bra. 

Alcazar - de hade ett fräckt uppträdande där jag insåg att rosa är min nya favoritfärg ^^ no further questions your honor :D  

Caroline Af Ugglas - under hela uppträdandet tänkte jag: - Snälla, snälla,snälla knip käft och inse att du inte kan sjunga.

Marie Serneholt - sist ut var denna bortskämda söta tjej med sina höftvickningar. Visst såg hon oskuldsfull ut med sin vita klänning? Nja..låten kom inte ens vidare till Andra Chansen så jag antar att hon ligger och gråter just nu inne på någon toalett (medan pojkvännen Idol-Måns håller upp hennes hår) där hon spyr upp middagsmaten så hon kan komma tillbaka ännu snyggare, smalare och bättre till nästa års melodifestival, låt oss hoppas på det.
 
Som vanligt så handlade alla låtar om kärlek...tror det är ett krav för att få vara med där liksom att man måste gilla paljetter.

Jag måste säga till skillnad från vissa andra att Petra Mede gjorde ett alldeles lysande jobb :P man glömde nästan bort Luuk & Co från tidigare år. Garvade en hel del åt hennes ironiska och sarkastiska påhitt. Bäst var hennes klädnummer och kommentaren på Lina Hedlunds svar på någon fråga :D

Kommentarer? vilka var era favoriter, hatobjekt osv?

Hem-liga tankar



Sitter här efter en hård dags slit (okej, lite lökning har det blivit), jag är trött i alla fall. Sitter och kollar upp lediga lägenheter på nätet och drömmer mig bort lite (medan många kollar på House kollar jag på lägenhet höhö :D). Men som det ser ut nu så dröjer det väl ett år innan man tar det steget. Måste ju ha nån löjlig sak som heter cash först. Dåligt asså, varför kan man inte göra som man gjorde förr i tiden och byta saker med varandra? Jag är villig att byta bort min stereo mot en fin 2-rummare med kök. Det är ett tufft val att välja bort stereon men det är sånt man får ta. Jag vill ha frihet (I want freedom for you english readers and Braveheart fans ;P)

Skulle vara kul att pyssla lite med en egen lägenhet, få bestämma själv för en gångs skull. För här i huset är det mamma som bestämmer utan tvivel. Morsan är besatt av att ändra om i huset. Vet inte hur många ggr hon har bytt vardagsrumsmöbler..har tappat räkningen. Målas och tapetseras om, byta tavlor och gardiner..listan kan göras lång med grejer hon ändrat här hemma. Säg gärna till henne att bestämma sig och vara nöjd med det hon har så sparar hon både tid och pengar, jag orkar inte bry mig längre. Är era mammor likadana?

Funderar på om man skulle flytta ihop med nån kompis typ men det är inte många som vill eller kan det. Då skulle ju hyran inte kännas så tråkig iaf :P Men men..man får se hur det blir till slut.

So long suckers!

Visdumsord



Visdomsord kan ibland bli visdumsord.

Ibland kan det vara klokt att inte vara så djup hela tiden, för ju djupare du går desto större är chansen att du inte kommer upp igen. 

Det talas mycket om Du och Jag, jag vet vem Du är men vem fan är Jag? 

Tankar kan ibland växa sig för stora att de inte får plats längre, då kan det vara dags att tänka om. 

Du vet att du är eftertänksam när du tänker att förtänksam borde finnas. 

Livet är som att gå vilse, först blir du rädd men när du väl gått en bit märker du att det inte var så läskigt ändå. Ibland väljer du fel vägar men i slutändan hittar du förmodligen hem. 

Ond Natt!

 


RSS 2.0