Några väl valda



Ibland är det lite lustigt hur man tar saker och ting för givet. Man lär sig aldrig riktigt att uppskatta de saker man ändå har. Jag menar, tänk rinnande vatten. Hur skulle du klara dig utan det? Jag tycker man tar mer och mer saker för givet och mindre och mindre verkligen tar sig tid att tänka över det man faktiskt har lyckan att ha. Varför blir man så sur om datorn laggar? det du tänkte fixa kan du väl lika gärna göra sen? någon timme senare eller imorgon. Är det verkligen pest och pina att ditt Tv-program som du tänkte följa ställdes in pga att hockeyn drog över Tv-sändningen? är det verkligen det som är viktigt? är det värt att lägga ner tid på att klaga över något sånt? Negativa tankar ger ju sällan någonting. Så varför fokusera så mycket på dem. Det finns inte många saker som smittar av sig så mycket som negativitet. Även om det ändå är lockande på något vis att konstant älta om dina så kallade problem för alla du känner. Oftast slutar man ägna tid åt detta då någon positiv sak kommer upp. För positiva tankar slår alltid de negativa. Precis som att det är lika självklart att de goda slår de onda..även om det ibland kan ta tid. Det finns ALLTID en vändning..ett ljus i tunneln. Så tänk efter nästa gång du kommer in i matsalen eller fikarummet att ha med dig ett par roliga saker i fickan som du kan lägga fram, istället för att plocka fram det vanliga gamla gruset/luddet som både en själv och andra har tröttnat på.  

Tänk efter:

Gör det något om man kommer 5 min försent till jobbet? Nej, låt det bara inte bli en vana.

Gör det något om du får stå i kö 5 min mer än normalt när du handlar? Nej, tänk att nästa gång så går det snabbare och jag kommer hem så småningom ändå.

Gör det något om favoritlaget förlorade senaste matchen? Nej, de vinner nästa istället. Det kommer en ny säsong.

Tänk igenom ditt problem en gång extra. Någonting positivt kan du hitta, det är jag säker på! Om inte, fråga mig :P

Ha en supertrevlig vecka och Valborg hörrni!


Top 5



Eftersom jag trots allt ansträngde mig jäättelänge för att göra den här bilden så förtjänar den en stund i rampljuset en gång till i alla fall. Denna Top 5-lista handlar om:

5 saker som irriterar mig (utan inbördes ordning):

1. Folk som lämnar kvar den där lilla plastflärpen som sitter på smöret i kartongen, vad faan ska ni med den till?
2. Min säng! vaknar av att kuddarna ligger på golvet, täcket har åkt ur påslakanet och lakanet har farit upp..vem ligger bakom detta? kom hit så ska jag nita dig din jävel!
3. Att man inte kan bränna om dvd-skivor utan bara bränna mer saker på dem. Utvecklingen går framåt.
4. Att glass-priserna skjuter i höjden. En krona per glass/år är nåt man får räkna med nuförtiden. Tacka vet jag Puggelin, oj Piggelin!
5. Min kamera, knäpper man ett kort så dör den för ett långt ögonblick på ca 30 min sen funkar den igen och man kan knäppa en bild till och sen pajar den igen osv. En "kort"-livad kamera alltså höhö

Vad irriterar ni er på? (och svarar ni min blogg, mig som person eller nåt annat som har med mig att göra så är det väntat)

Senaste Nytt


Drottninggatan

Sådär, då har man deklarerat för första gången. Inte så värst svårt. Ett simpelt sms så är det klart! Och så får man 2 laxar in på kontot före midsommar, inte dumt :P

Anmälde mig till Handelsfackförbundet och A-kassan i dag också. Känns som att det är lika bra även om det kostar 5-600 i månaden. Om man nångång blir arbetslös eller orättvist behandlad på jobbet så har man någon som backar upp en. Känns tryggt.

Då är det väl bara körskolan kvar då!! men fick ju reda av min chef Roger att jag hade jobb på Willy:s till den 5 maj så jag får väl se när jag får någon ledig dag nästa gång att gå ner dit. Nu blir det jobb hela helgen och förmodligen hela nästa vecka om jag får gissa. Känns lite jobbigt men ändå bra på ett sätt. 

Damn it vad jag längtar till sommaren! Nu under påsken har man ju fått en liten försmak hur det kommer bli. Det är inte varje påsk man åker flakmoppe i shorts och T-tröja :P Bara att hoppas att sommaren kommer till Ö-vik också.  

Y-buss



Åka buss är faan inte kul. Okej om man åker till jobbet med bussen men att sitta i en buss 7-8 timmar kan innebära en hel del risker. Jag har gjort upp en lista på en del saker som har hänt mig:

1. Bussen kan komma försent så du får stå ute i regnet ett bra tag om du har riktigt otur.
2. Bussen kan dra över tiden, så utöver de 7-8 timmarna du redan ska sitta i bussen så kan du få sitta och mysa där i ytterligare nån timme pga dåligt väglag eller någon olycka.
3. Om du åker själv så får man ju i 99 fall av gångerna sitta bredvid någon annan. Det kan ju vara helt okej ibland om man kan prata med personen och fördriva tiden litegrann men i de flesta fall så säger man inte ett ord till varandra. Förutom då: - Ursäkta, är det ledigt här? Sedan så råkar man ju ut för kanske inte de mest trivsamma personerna. Vissa har skrämmande dålig hygien, de röker så de luktar som en askkopp, vissa somnar och lutar sig gång på gång mot din axel..inte så kul att få Greta 62:s saliv på jackan.
4. Luftkonditioneringen på bussar måste ju vara den mest fantastiska uppfinningen någonsin. När den fungerar vill säga. För på sommaren när man behöver den som mest så verkar den som minst. Likadant med elementen, på vintern när man behöver de som mest så slutar de fungera. Nu senast när vi åkte ner så var elementen inställd på ca 45 grader celsius i benhöjd medan luftkonditioneringen var på för fullt i huvudhöjd så man hade lust att sitta byxlös men med mössa. Jättekul! Nästa stopp - Förkylning
5. Andra saker som inte fungerar kan vara bredbandsuppkopplingen...så den där bärbara datorn man har nere vid benen blev visst bara medtagen för syns skull. Har jag sagt hur otroligt mycket plats man har för fötterna? Dvd-spelaren har också en benägenhet att krackelera. Så några filmer som skulle underlätta resan betydligt kan tyvärr inte visas. Och när de väl visas så är det någon film man redan sett 100 ggr, eller så är det nån superintressant film om 4 tjejer i en stad som pratar om killar,kläder (spec skor) och sex. Sedan är det ju alltid kul att sitta bakom nån som har epilepsi eller nåt när man ska se film. När man kollar på ena sidan om han så flyttar han huvudet dit istället och kollar man istället på den andra sidan om honom så flyttar han såklart sitt huvud dit efter ett tag. Som om han hade ögon i nacken och bara vill jävlas. Sen kan man ju vara körd redan från början när man vill se film också. Ibland sitter man ju bakom nån jävla basketspelare hög som ett torn eller nån Magnus Uggla-wannabe med ett hår som får ett skatbo att verka litet.
6. Barn och buss är 2 ord som inte kommer hand i hand. För barn är = skrik,blöjbyten,mer skrik, jättegulligt!
7. Busschauffören är också en sån som man kan irritera sig på. För så fort man lyssnar på bussens egna radio eller ser nån film så dyker han in där ibland och meddelar att han snart ska stanna så vi vet det..som om vi inte skulle märka det dumjävel! Extra kul blir det om hans meddelande om hur toaletten fungerar kommer för 711:e gången när man ser slutscenen på någon film när tjejen precis ska få killen typ. Ofta vill ju chaffisen också verka lite rolig och skämta till det med något taffligt skämt om att vi nog borde skratta nu när vi befinner oss i "Glada Hudik" höhö. 

Ja det finns tonvis med saker som kan hända på en buss..vissa tycker det är spännande, andra tycker det bara är jobbigt. Jag kanske återkommer med mer "roliga" anekdoter från mina otaliga bussresor. Ni kanske vill dela med er med någon?

Sov gott hörni!

Välkommen Hit

3 dagar kvar sen är det Påsklov!

På skärtorsdag (int. emodagen) så far jag ner till Fjollträsk (aka Stockholm) för att förhoppningsvis spendera en hel vecka därnere med sol, värme och en massa påskäggsgodis. Så jävla underbart :D

Såg Robinson igår, det måste vara världens bästa dokusåpa (efter The Hills då lol). Själv har man ju till och med Robinsonboken liggandes här hemma. Men satan vad det skrivs i tidningarna om det. Och vilka rubriker det finns. Såg på Aftonbladets löpsedel förra helgen: Panikbajs i Robinson!! ..fräscht..och sen har jag riktigt börjat irritera mig på deltagaren Christian Ternstedt. Vilken jävulsk idiot..egotrippad, han tror han är snyggast, bäst på allt men i själva verket är han en tjock dryg Stureplansröv som pratar som en feminin Tony Irving. Slänger in en bild så ni får se vem jag menar:



Men nog om han. Såg filmen Gökboet igår. En klassiker från 1975 som var riktigt riktigt bra. Se den om ni har tid. Jack Nicholson med flera var ju helt lysande. Den är nästan en 10-poängare i mina ögon.

Sist men inte minst så vill jag uppmärksamma de lite bortglömda bandet Jumper. Kommer ni ihåg dem? Under 5 gyllene år mellan 1996-2001 så var de ett av Sveriges största popband. Större än Kent till och med (de sålde fler skivor) vilket är lite kul kuriosa. Tro det eller ej Steffa ;) Jag kom ihåg när jag under sommaren 1998 var och såg dem som förband på Uggla-turnén på Parkens utomhusscen. Det var stort då vill jag minnas. Hur som helst så tycker jag de gjorde ett par riktigt bra låtar som den här nedanför sen skiter jag i om sångaren låter bajsnödig när han sjunger. Det här är bra skit (!) Nostalgi så det skriker om det :D


RSS 2.0