Face the truth or face the book

Facebook - sidan som alla är medlem på men ingen vet varför!


Vilken catchy slogan va?


Nä men seriöst. Vad är grejen med sidan egentligen? Vad är det för behov den fyller som ingen annan sida gör som till exempel Bilddagboken, Lunarstorm, Hotmail - MSN?

När man pratar med folk som är medlem där så visar det sig ju längre konversationen går att de knappt är inne där överhuvudtaget. Enda anledningen att de blev medlem där var för att alla andra är medlem där. Och om de nu är inne där så är det mest för att de har tråkigt. De uppdaterar statusen om vad man gör för något eller hur man mår. Bilder orkar man ju inte lägga in. Inte mer än profilbilden i alla fall. Kanske två om man vill lyxa till det litegrann så man har någon att byta med när man blivit less på den gamla. Att bilderna man eventuellt lägger upp tillfaller Facebooks ägo vet de flesta. Då känns det inte så inspirerande att lägga upp bilder direkt. För vem vill ta chansen att lägga upp bilder på sig själv om man veckan senare ser dem hänga på reklamskyltar över hela city? Nu är ju inte den risken så stor som tur är. Så snygg är du inte!


Endast ett fåtal av de man pratar med vet egentligen hur sidan fungerar. Hur man gör ett Quiz, spelar poker, köper bilder osv osv. Detta verkar kräva hög teknisk intelligens för att förstå. För någon guide till hur det verkar fungera verkar inte finnas. Folket tycker också om att gå med i massa grupper för att visa vilket lag man hejar på, vilken klubb man går på eller vilka intressen man har. Gärna om de har ett roligt namn. Egentligen så är ett roligt namn det enda som krävs för att få medlemmar. För inte är man aktiv i grupperna heller...usch nej!. Forumen i grupperna är lika levande som Påvens sexliv (och mitt ;P). Så om gruppen har ett namn som: Ät inte gul snö - det kan vara öl! Så kan du vara säker på att den gruppen har en sjuhelsikes massa medlemmar.


Jag tror också det finns en inofficiell tävling för alla Facebook-medlemmar. Nämligen att skaffa så många vänner du bara kan. Även om du inte alls är vän med personen på riktigt. Det här är Facebook vi  snackar om, här är ingenting omöjligt. Så om du tycker att du känner igen något face på Facebook så släng för Guds skull ut en vänförfrågan. Även om det sen visar sig att ansiktet tillhör din gamla fotbollstränares brorsas dotter som du faktiskt inte alls har träffat utan bara sett på avstånd för att hon råkade vara på en match när du var tolv. Men hey, det är väl nära nog? Facebook är nämligen stället där du kan bli vän med alla. En sida för bekanta att bli vän med andras bekantas bekanta. Så när du blir medlem på Facebook, det första du gör är att skicka ut vänförfrågningar till din gamla pianolärare, killen som jobbar på Statoil nere på hörnet, Peter Forsberg..ja vem som helst i princip. Om du nu inte har kommit över 300 vänner så får du betrakta dig själv som en enstöring. Ett utstött mobbat litet missfoster. Känn dig ägd! LOSER!


Det här är väl lite kort och gott vad Facebook egentligen är. Har jag glömt något så mejla mig på: Ochdutrorjagkommerläsadethä[email protected]


Så se till att bli medlem nu om du inte är det!


Hej på er!   

  


Den sista danstimmen har kommit



Passar på att slänga in ett spontan-inlägg här på bloggen. Blev så glad när jag precis fick höra att allas vår Blondinbella åkte ur Lets Dance..guud så tråkigt hörni..eller hur? Nu kanske man äntligen kan börja kolla på programmet. Tack till alla som inte röstade på henne..ni gjorde min dag :D 

P.S. ett tips till alla som ser på hennes desperata och poänglösa lilla miniserie på Tv 400000878546000 lr vad kanalen nu heter..(jag har den som tur är inte..puh!)det är mycket mer behagligt att kolla på programmet om ni trycker på den där lilla Mute-knappen ni har på er lilla fjärrkontroll. Ännu bättre blir det om ni samtidigt trycker på text-tv-knappen. Eller helt enkelt byter kanal.

Puss! 

Top 5



Alla (typ) gillar att göra egna listor om i princip vad som helst: godaste maten, bästa filmen, sämsta skivan, värsta ligget (blinkblink ;P) osv osv..det är ju så jäkla kul helt enkelt..både att skriva egna och läsa andras. Så jag gjorde en TOP 5 helt enkelt! 

5 saker jag inte kunde bry mig mindre om just nu:

1. Blondinbella (kommentarer överflödiga)

2. Gömda - en sann historia? (vilket jävla liv det blev om den där boken helt plötsligt, jag skiter i om boken är sann eller falsk..läs och njut eller håll käft!)

3. Andra avenyn - skitserie som borde lagts ner redan den lades fram på manusbordet och nu kommer en andra säsong? min Tv blir aldrig sig lik igen..bara hoppas den återhämtar sig! (btw så är Första avenyn mkt bättre..lol)

4. Handbolls-VM har börjat...visste ni det? nehepp tänkte väl det. Hur första matchen gick? fråga inte mig.

5. Sa jag Blondinbella? ajdå..ehh..vad faan..japp nu har jag det: Blondinbellas pojkvän! :D

Gör gärna er egen lista på er egen blogg :P (lr gör det inte)

Knäppt (kort)



I dag har jag för första gången beställt framkallning av alla bilder jag knäppte 2008 :P blev inspirerad när en kompis hade gjort det så jag bestämde mig för att göra det också. Tänkte att det kunde vara lika bra innan datorn pajar..för då är de ju borta för alltid. Sen är det lite roligare att ha dem i handen. Det var inte speciellt dyrt heller..under 1 krona per bild. Enkelt var det också (iaf på extrafilm.se).

Angående Veckans lista så skippar jag den tills jag känner att det finns nåt att skriva om..det händer ju ingenting! (inget WTC har hänt direkt) känns inte så motiverande eller lätt att skriva en lista då. Kanske börjar med något nytt vem vet? Nån som har ett förslag? Veckans Babe kanske? :D 

Fick det beryktade samtalet till slut från chefen i måndags..så var semestern slut :P tillbaka till den tråkiga vardagen igen..nämen det kändes rätt bra att vara tillbaka :D sen behövde jag bara jobba 2 dagar så nu är man ledig igen på obegränsad tid.

Nej nu blir det film...Ciao Amigos!

Sega söndagar



Uttrycket "Lördag hela veckan" stämmer inte. För söndag är faan alltid en söndag. Nästan alla affärer är stängda, det är inga MoDo-matcher och inga andra matcher vad jag vet förutom innebandy ibland. Det är inget bra på Tv:n och inga partaj. Det är helt enkelt lite lugnare, lite dödare än resten av veckans dagar. Jag tänkte ägna dagen till att tvätta..för kvällen har jag inga planer. Blir väl till att se någon film skulle jag tro. 

Vad ska ni hitta på att göra denna spektakulära dag som kallas söndag?

100



Vadå hundra tänker ni? Har Nils-Petter Sundgren fyllt år eller har jag möjligtvis hittat en hundralapp? Nej så är icke fallet. Däremot så är detta mitt 100:ade inlägg på bloggen! Jippi, champagne åt folket! pompa och ståt till detta jubileum och milstolpe. Nu är det fest :P Njae, kanske firar med en skumtomte och ett glas Fanta på sin topp. 

Man borde kanske tillägna det här inlägget till någon tänkte jag, precis som de på Grammis-galan gör när de vinner priser. Nu är kanske detta inte lika prestigefullt men iaf liksom? Satt och funderade ett tag på vem jag skulle hedra detta inlägg till men jag kom inte på någon bra, det kändes lite dumt att hedra mina barndomshjältar Skurt och Skrot-Nisse. Men som en blixt från ovan kom jag på det. Jag skulle ju självklart tillägna detta inlägg till er läsare som orkar läsa igenom all skit jag skriver. Så ett stort tack till er 3 ;) Nämen..lite fler läsare kanske jag har. Även om jag inte når upp till Bröderna Snormans eller Blondinballes "klass". 

Nåja, nog med firande nu. Den tråkiga vardagen knackar snart på dörren..eller ringer. Så jag får passa på att njuta nu när jag är ledig. Det är jäkligt skönt men man känner sig inte så nyttig dessvärre och man blir ju inte rikare precis. Sen gör man ju inte så jävla mycket heller för den delen. Så om det är någon som vill göra nåt kul (eller tråkigt) så hör av er..vem det än är! Ju mer oväntad person desto bättre. 

Nej nu ska jag fortsätta mitt degande..ha en skön helg!  // den eviga plågan

List of the week - V 1


Ett nytt år och en ny fräsch lista, om än lite kort. Jag fick ju skriva om hela jävla listan för att blogg.se laggade..fy faan säger jag! jaja..i-landsproblem.

1. 2009 - ett år fullt av möjligheter, eller nåt...2008 var bra men 2009 ska bli bättre!

2. -16 - nej, jag snackar inte om hur het MoDo är just nu, jag snackar om temperaturen ute just nu. Jag vill åka bort..låångt bort.

3. JVM - det är snart över 30 år sen Sverige tog JVM-guld men jag har en känsla av att ännu ett kommer komma natten mot tisdag. Jag vet i alla fall en som kommer sitta uppe mitt i natten och heja på grabbarna :P

4. Nyårslöften - återkommande varje år..höll man förra årets? eller drog man den säkra och pålitliga "mitt nyårslöfte är att inte ha några nyårslöften". Nyårslöften har både en fram och baksida. Om man håller dem så får man en riktig energi-kick men misslyckas man så är det som en kick i baken..inge vidare skönt alltså. Mitt nyårslöfte är att gå ner ett halvt kilo och rida naken på Gotland :P

5. Nyheter - jag pallar inte att kolla på nyheterna längre. Alltid är det något dåligt som hänt. Man blir avtrubbad på nåt sätt, man bryr sig inte längre. Krig på krig efter krig. Var finns alla goda och glada nyheter? finns de längre?

Uppdateringen på den här bloggen har inte varit direkt bra på den senaste tiden. Trots att jag varit ledig. Bloggar ju mer när jag jobbar konstigt nog!? ska bli bättre..I promise. Men tills dess..ha en trevlig dag/vecka/månad :P

RSS 2.0