Earth Hour



Var ni en av de som deltog i det där jippot i helgen? Jävla fattiglappar säger jag bara. Själv hade man ju råd att ha lamporna tända här hemma under hela kvällen utan pauser. Inte för att skryta alltså. Men jag får väl erkänna att jag är lite rik. Här snålas det ingenting ska jag säga er. Är man stolt Stockholmare så är man.

Vi är ju störst,bäst och vackrast. Fast det här kom väl inte som någon nyhet för er. Det är ju allmänt känt sedan länge.

Tycker staten borde införa en ny röd dag. Huvudstadsdagen! En hyllning till alla de som bor i Stockholm eller som kommer därifrån. Självklart ska det delas ut ballonger i alla färger. Lasse Berghagen ska sjunga sitt mästerverk Stockholm i mitt hjärta (tkr för övrigt denna låt borde bli den nya nationalsången) på Skansen. Kungen med familj ska under denna dag fara runt över hela världen och förespråka om hur fantastisk denna stad är (utom till Arboga och Brunei då). Vad tycker ni? Är ni med mig?

Men tills dess

So long suckers! 


Våren är här!



Äntligen har den efterlängtade våren till slut kommit till oss här i lilla Ö-vik. Men om man känner vädergudarna rätt så brukar det bli ett eller två bakslag innan påsken kommer, så man ska inte ropa hej än. Såg första Robinson-avsnittet nu tidigare ikväll (sorry Babben & Uggla). Årets tävling är tuffare än någonsin (säger de inte detta varje gång?) och det kanske stämmer. Gillade blicken när deltagarna fick syn på var de skulle bo nånstans. I ett hus utan tak och väggar (väggen rev de sönder det första de gjorde, jäättesmart,NOT!) placerad i någon sumpmark med massa gyttja och insekter. Den där vackra sandstranden de hade drömt om blev väl inte riktigt som de hade tänkt sig. Mohaha. Många verkade ju vilja ge upp bara för det, endast bistra miner. De hade kommit till helvetet sa någon. Är vi svenskar så kräsna och bortskämda av oss? Optimismen var som bortblåst. Jag skyller på Blondinbella. Hon är fröet till allt ont på denna jord.

JobbaJobbaJobba..mycket jobb nu. Men jag klagar inte. Ska försöka se till att bunkra upp med en bra kassa till nåt kul man kan göra efter sommaren. För i sommar lär man få jobba en hel del om jag känner min chef väl :P Sitter och funderar på hur man ska ta ledigt som. Påsken är given men sen? Känns som att man vill åka till Stockholm även till midsommar och i slutet på juli då det händer grejer där. Frågan är om chefen tycker likadant :D Äsch, jag skiter väl i han. Så länge jag inte är fast anställd så :P Sen har vi ju det här med körkortet också..den eviga frågan. Måste se till att skriva in mig på en körskola och komma igång snart, på riktigt. Är jag ledig nu till veckan så sticker jag dit. 

Thats it for today..nu är det faan läggdags :P får passa på att säga grattis till Ida på jobbet som tog GULD i dag på hennes regionala tävling i drill...lycka till på SM!
 

Det är över nu

Årets Melodifestival är avgjord och kollar man min tippningslista så kan man ju konstatera att man inte hade ett rätt (som vanligt då med andra ord). Jag och svenska folket är inte vänner kan man säga, jag funderar starkt på att emigrera. Hade Ugglas vunnit så hade jag definitivt gjort det. Hon är mitt nya hatobjekt..jag har äntligen lagt av med Blondinbella (självklart hatar jag henne lika mycket nu men ni förstår var jag försöker komma). Jaja..hursomhelst..vad tycker ni? vann rätt låt? (självklart var det inte rätt låt som vann och jag bryr mig ju inte om vad ni säger men för trivselns skull så kan ni ju lämna en kommentar iaf). Lillsyrran började grina för att inte E.M.D vann..var det samma visa hos er? :P Lillbrorsan började ju också storböla förra veckan för att inte Amy Diamond kom till final så det har varit dramatiskt att titta (brorsan är 18 år btw).

Slänger in en favorit från den stora festivalen och hoppas att Malena Ernman kommer minst lika bra som dessa prydliga herrar (dvs 8:a)


Flingor med mjölk




Under den senaste tiden så har min blogg sett ut som den inofficiella Melodifestival-bloggen och det ska det bli ändring på har jag tänkt (vissa verkar ju inte gilla det..idioter), så jag har tänkt att jag ska bli den officiella Melodifestivalbloggen! Sug på den!

Min middag blev detsamma som min frukost i dag, flingor med mjölk. Detta händer ibland då min kära mor lagar mat som inte passar min mage. Ursäkta mig för att jag inte var så jävla sugen på blodpudding just i dag. Det kanske kan ses som att man visar lite respekt då man inte äter det som bjuds då alla dessa barn i Afrika har det så mycket värre (då kanske jag skickar ner min blodpudding då). Då är jag hellre ovän med mamma ett tag än med min mage, för den vill du inte jävlas med..då går det åt helvete.

Läste ut Donald Trumps bok "Så blir du rik" häromdagen och det bästa tipset man fick från den boken var väl: Tänk på att den bästa investering du gör, är den du inte gör. Kloka ord från en klok man med 5 MILJARDER på banken. Och citatet stämmer nog, för förra året tänkte jag köpa 500 VHS för 7000 spänn av en kille på Blocket men bestämde mig i sista stund för att hoppa av affären. De var ju bara värd 6000 kr.
 

Andra Chansen



...blev inte riktigt som jag tänkt mig kan man väl minst sagt säga. Visst, Sarah Dawn Finer var ett helt okej val men Caroline Af Ugglas och Sofia?? Hur tänktes det där egentligen? Årets startfält kan nog vara bland de svagaste någonsin faktiskt...jag ser väl inte någon låt som kan gå hela vägen om jag säger så. Inför finalen så tippar jag på att slutställningen ser ut så här:

1. Agnes - Love love love (kärlek är ju ett universalt tema och denna låt kan nog gå hem i alla läger, bra refräng)
2. Molly Sandén - Så vill stjärnorna (pga hennes ålder så kommer nog många att rösta men det räcker inte ända fram)
3. E.M.D - Baby goodbye (många kids kommer rösta på denna men rösterna räcker dessvärre inte längre än till bronset)
4. Alcazar - Stay the night (dessa gamla schlagerrävar har en poppig discolåt som kommer gå hem hos många, speciellt hos HBT-publiken)
5. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory (folkkär som få men inte lika stark låt i år som 2007)
6. H.E.A.T - 10 000 Miles (lite hårdrock ska väl får plats även denna gång, The Poodles gick det ju bra för så varför ska det inte gå bra för dessa?)
7. Emilia - You´re my world (min personliga favorit men jag tror dessvärre inte resten av svenska folket tycker det men jag hoppas!, kan bli bortglömd men även skrälla)
8. Sarah Dawn Finer - Moving on (får hon till det med rösten denna gång så kan det gå hyfsat)
9. Malena Ernman - La Voix (väldigt osäker på denna låt faktiskt, känns som det kan gå lite hursomhelst för den här låten men magkänslan placerar den på nedre halvan)
10. Caroline Af Ugglas - Snälla, Snälla (jag ber till han däruppe om att Sverige ska hitta sina hjärnceller innan finalen så denna låt inte får några röster)
11. Sofia - Alla (det är här svenska folket kommer att ta paus för att gå och fika,toaletten osv. Denna låt kommer tveklöst sist och Internationella Juryn får en riktig smäll i ansiktet)

Vad tycker ni om min lista? Hur tror ni det kommer gå? Tippa ni också!

Festival - Del fyre



Bättre sent än aldrig brukar man ju säga och detta inlägg är verkligen ute i sista stund. Eftersom jag missade Melodifestivalen förra lördagen så kunde jag inte skriva något då. Och sen eftersom jag har jobbat hela veckan så har jag inte haft tid eller lust att se deltävling numero 4, förrän nu då. Jag får tacka Svt Play. Hur som helst..bidragen var:

Agnes - Sveriges egna lilla Leona Lewis..eller efter kvällens bidrag kanske man ska kalla henne Flickan med guldbyxorna? Måste säga att det är stor skillnad på ljudet i Svt Play och på själva Tv:n. När jag hörde denna låt på Tv:n så tyckte jag det lät crap minst sagt och hennes röst hördes knappt. Jag fick lite otrevliga flashbacks i slutet av låten när konfettin började regna ner från finalen i Idol för ett par år sedan. Jag minns att jag inte alls gillade denna håriga dam då, Sebastian var min favvo :) Nu i dag var rollerna ombytta.

Star Pilots - Waiting for a star to fall ville jag sjunga när refrängen började men det gick ju inte eftersom dessa 4 Top Gun - Wannabes ville hitta på nåt eget. De nöjde sig med texten..meeen eftersom jag diggar 80-talet så bortser jag från låtstölden och ville genast ta på mig kavaj med axelvaddar och börja sminka mig ( det är möjligt att jag ville göra detta utan låten men iaf). Tror de snott en textrad från Eye of the tiger också - trading passion for glory

Susanne Alfvengren - Som stormen river öppet hav uppträdde hon inte med..synd..då kanske hon hade haft en chans att gå vidare. Lite kul fakta är att hon sjöng denna duett med Mikael Rickfors som var med förra veckan och åkte ut..i dag tog hon samma väg..och det visar att hon inte heller är "älskad där hon går". Nädu Susanne, du är ingen person man vill se Live även fast du har en bra gotländsk Babben-röst, det hjälper heller inte att du stirrar in i kameran och ser påtänd ut, du är inte Carola. 

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Bullerby - Anna och Norges Idol-Maria har slagit sina påsar ihop och det räckte till..jaa ingenting dessvärre. Luktade väldigt mycket 007 om det här. Men lukten räckte tyvärr endast till 00. 2 nollor på scen är inget man skickar till globen. 

Thorleifs - Kvällens höjdpunkt..NOT! dessa Saxofonstinna eller ska jag säga Saxofånstinna? var ett riktigt nöje att se, om man är 55 + vill säga. Det här var det löjligaste,mest tafatta uppträdandet på länge. Varför hade de en engelsk titel på låten när resten av texten var svensk? svårt att bestämma sig? det fick mig att tänka på Göran Rydhs gamla One Hit Wonder: Keep on Jogging..men den var ju iaf bra (ibland).

Sarah Dawn Finer - feat hennes polare Pelaren. Måste varit mäktigt att stå och titta ut över alla Malmöbor däruppe. Var besviken på att hon inte tog chansen att göra ett stagedive..fatta vilken publicitet hon skulle få. Tänk på hur många Malmöbor hon hade kunnat döda i fallet. Faan vad synd. Hoppas hon går vidare i Andra Chansen med hennes stora (b)röst.

Next 3 - vad var detta? E.M.D i början på deras karriär eller? tiden innan brudarna började flockas vill säga. För jag tvivlar på att dessa 3 herrar förstärkte sina chanser på ett napp i och med denna låt. Denna omogna latinolåt som får en att tänka på acne (ej jeansmärket). Dessutom täcker de upp ansiktet med sina feta mikrofoner som värsta Petter eller Adam Tensta. Kanske lika bra ändå, för de var inte direkt snygga. 

Malena Ernman - Internationell är ett ord som ploppar upp i huvudet, det kanske den är. Opera är ju inget man associerar med något speciellt land (ska väl vara Italien då ;P) så som reggae till exempel (Jamaica jaman). Men seriöst, detta är säkert jätteduktigt av henne att sjunga men vafaan är det hon sjunger? sitter jag och funderar på. Hon skulle lika gärna kunna sjunga att Hitler är gay som att solen stiger över berg o dalar eller vad nu den nu handlar om..vem hade märkt det? Btw..såg ni skatbot hon hade gjort om till en klänning? Verkligen innovativt.

Jaa detta var allt denna kväll och statistiskt sett så är det tydligen låten som startar sist respektive först som brukar gå vidare och så blev det ju faktiskt ikväll..FUSK! ;) Annars så hade ni säkert gått vidare Thorleifs. Annars så var det väl lite av en urringningarnas kväll, jo man tackar ja ;)  

Bäst ikväll: Henrik Dorsins & Co :s raplåt...grymt beat!! :D    

HP-Video

Har under ett par timmar samlat ihop alla bilder jag hade från sista året i skolan på handelsprogrammet och nu knåpat ihop en video av det hela (ca 9 månader efter vi gick ut). "Bara" 16 minuter lång :P Hoppas ni gillar den :)

Eftersom den var så lång så är den delad i två klipp:

Del 1:


 

Del 2:


RSS 2.0