Julekul & Julestrul


- det du behöver, när du behöver det

Första advent i dag och vad faan är det första som händer? ...joo det börjar regna!! snacka om dålig tajming. Bye bye snow säger jag om det fortsätter så här.

Vad ruskigt nära julafton känns nu. Har inte handlat en enda julklapp än..skandal. Vad faan vill alla ha? känner mig lite smått stressad. Eller så får jag göra som alla tidigare år, sladda in på närmaste Statoil dan före dan och köpa en After Eight och ett par Trisslotter till farmor och farfar och nån crappy cd-skiva till farsan. Njae..ska försöka undvika det i år hade jag tänkt.

Såg i veckan att ÖA hade utsett nån 18-årig tjej från Hemling till Årets Lucia. Faan, jag vann inte i år heller!

*Suck*

Ordjakten



Det finns många hemska ord här på vår jord såsom döden, cancer, förintelsen, apartheid, ernst kirschteiger, spice girls m.m. Men det finns nog inget värre ord än det här: nämligen MIGRÄN!

No further questions your honor.. 

Kan ni något hemskt ord?

Jobben till er som fått nobben..


 - Pikachu! :D

Tillhör du dem som inte riktigt vet vad ni ska hålla på med i framtiden eller bara sitter arbetslös hemma? då har jag ordnat ihop en lista på en del jobb som skulle kunna passa er. Var så öppensinnad som möjligt :P 

Mynttvättare - alla har väl läst en Kalle Anka-tidning? där är det hur normalt som helst..iaf om man heter just Kalle Anka. 

Golfbollsdykare - ett jobb till alla er som  var i Thailand i somras och tog dykcertifikat i poolen på hotellet. Det här jobbet borde passa er. 

Lyckokaksskrivare - ni vet de där lyckokakorna (fortune cookies) med lappar i som man får på kinarestauranger..de måste ju skrivas av någon, varför inte just du? 

Möbeltestare - för soffliggaren :P

Hundmatstestare - för er som är less på människans egen tråkiga mat. 

Vad säger ni? har ni hittat ert drömjobb? kom ihåg vem det var som hjälpte er ;) 

Och btw..Bones, Navy CIS och Criminal minds är skitbra tydligen..iaf nästan..skit är de iaf ;)
 

List of the week - V 48



Glömde bort bloggen i går och likaså Veckans lista som normalt ska publiceras på måndagar men den här veckan gör jag ett ofrivilligt undantag. Ännu en vecka har passerat och inte har det hänt mycket nu heller. Hösten är en otacksam tid för roliga nyheter. Men snart är det vinter :P och ännu bättre..snart är det sommar ;)

1. Rikard Palm - som ni säkert läst så har Svt beslutat att degradera ett av deras mest populära nyhetsankare för Rapport till nattetid. Något som har upprört många. Rikard är en av de få uppläsare som bjuder på sig själv och skämtar till det ibland. Men vilket jädra rabalder för en nyhetsuppläsare..för vem ser på nyheterna egentligen? :P

2. Kriminalserier - Nej nu får det vara nog. Alla dessa program om mord på Tv:n som går var och varannan dag och säsongerna verkar aldrig ha ett slut. Det är på tiden att serier som C.S.I, Criminal Minds, Navy CIS, Bones, Law & Order, Cold Case, Numbers osv läggs ner en gång för alla och låta nya serier komma fram. Hoppas alla de serierna tar självmord snart annars tar jag hand om saken.  

3. Mörkret - när man går til jobbet kl 8 på morgonen är det mörkt och när man går hem kl 5 så är det också mörkt. Varde ljus var det någon som sa har jag för mig och då blev det ljus. Kan du säga det igen tack !

4. Framtiden - mina planer för framtiden är att jobbnjknd9gau934%6&7¤%&3%&%&*^*^½!`?)=*.....synthax error! Hur som helst..framtiden blir spännande att följa :P 

5. Ara Abrahamian - kände att jag behövde ta med något i sportväg så varför inte ta med Ara. En skön kille som inte viker ner sig, all heder åt han. Däremot så hade det nog blivit just hedersmord för hans del i hans hemland. Tur han bor här i kalla Sverige. Tur för oss.

Nåt jag missat?

"Det sa Jonte"

Tyckte det här klippet var rätt roligt så jag tänkte: Varför inte dela med mig av detta till er? nån kanske tycker det är roligt och då har jag gjort den personens dag lite roligare. För er som inte gillade det så har jag slösat bort ca 4 min av ert liv, sorry! Dock gäller inga återköp om ni inte har kvitto.


Lugn i bussen



Jag är en person som tänker på miljön...så därför har jag börjat åka buss. Främst natten till lördag och natten mot söndag efter man varit ute på krogen.

Och hörde ni förresten att Vita huset är borta!? nu är det endast en svart barack kvar där ;)

Årets julklapp


       Bakmaskin - Första Årets julklapp 1988

Ja, vad kommer egentligen bli Årets julklapp? det första jag kom att tänka på var de små nya datorerna, så kallade mini-pc. Det brukar för det mesta vara något tekniskt som vinner så det kanske inte är omöjligt ändå. Tidigare vinnare har ju varit Tamagotchi, platt-tv, gps-mottagare osv. Mobilt bredband kanske skulle ha en chans också? Vad tror ni blir årets julklapp egentligen?

Tänk på följande:

Årets julklapp ska representera samtiden.

Det skall vara en nyhet eller ha ett nyväckt intresse för det snart gångna året.

Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

Error!

Just det

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju...så ni får vänta med ett seriöst inlägg, nåja..ett dugligt inlägg till imorgon (förhoppningsvis, dvs om jag orkar). Ja just det..såg Insider i dag som handlade om nätpedofiler..vilka sjuka jävlar de finns ändå..blir äcklad av att det finns människor som gör sånt...hur kan de leva med sig själva?

Man kan ju skämta om allt sägs det ju så jag slänger in ett klipp i dag med:

The man with the balls



Nej, jag snackar inte om Ron Jeremy eller Chuck Norris..jag talar såklart om vår egen lilla Zlatan (eller liten kanske han inte är men ni fattar). I går tog han hem Guldbollen (som delas ut till Sveriges bäste fotbollsspelare för er som är lite efter) för tredje! gången och det har ingen tidigare lyckats med. Det är rätt stort! Även om hans guldballar, oj jag menar guldbollar bara kommer ligga hemma och skräpa med alla hans andra titlar så kommer själva bedriften kommas ihåg bra länge till. Slänger med ett klipp på "Zlatan" när han är ute med sin son och handlar...vilken underbar pappa han är också :P  

List of the week - V 47



En rätt så ointressant vecka har passerat. Inte mycket saker har hänt som är värdigt att ta upp här men jag ska göra ett försök.

1. Linda Rosing - varför får denna kvinna så mycket uppmärksamhet fortfarande? Big brother är ju nedlagt sen länge och då borde även alla inblandade följa med ner på havets botten (eller skjutas helst). Men hon gör det ju bra som hänger sig kvar fortfarande även om hon är den största Sell-out Sverige haft sen Robinson-Robban. Men han var åtminstone rolig :P

2. Stjärnor på is - är väl lite som det låter, stjärnor vars karriärer är på is. Fast det är väl ändå att ta i..för stjärnor har de väl aldrig varit nån av dem? och jag som tyckte Lets Dance var dåligt!

3. Björn Gustafsson - i brist på annat slänger jag in han på listan. Vad gör han nuförtiden? sen Melodifestivalen har det varit väldigt tyst om honom, har han gått i ide? ;) Björn, vakna!

4. Småklubbarna - det är verkligen kul att se att man varken behöver ha stora resurser eller mycket pengar för att lyckas. Rögle och Skellefteå i toppen av Elitserien, Brommapojkarna tog steget upp från Superettan och Kalmar FF tog hem Allsvenskan. Vem trodde det för 5 år sen?

5. Vinter - vintern kommer allt närmare vare sig man vill det eller inte och jag måste faktiskt erkänna, det känns faktiskt helt okej. Myysigt värre :D jag vill ha ljusstakar,julmust, tomtegröt, julskinka, dopp i grytan, julgran och hela rasket NU!

Kommentarer?

Ho ho ho!

Snart är det Jul gott folk! tänkte ladda upp lite smått med brev som barn i olika åldrar skrivit till Tomten.



Barn skriver till tomten


Från Bengt:
- Hej Tomten, om jag vore som du skulle jag köra bil i stället för släde och renar. Mycket varmare för dig och mer modernt. Hej då

Från Christian:
- Förra året fick jag tre mjuka paket - gör inte om det!

Från Jessica 9 år:
- Hej tomten, hur träffade du tomtemor och är ni gifta eller sambo?

Från Pelle:
- I år ska du få ett par skor av mig så du slipper låna pappas.


Snö kan dö

Snön ligger vit på taken, själv är man inte ens vaken.



Man fick ju en smärre chock när man kollade ut genom fönstret i morse när man såg att någon eller några hade dumpat all världens knark på marken här i lilla Örnsköldsvik. Vad ska det vara bra för? Det är ju inte Julafton förrän om över en månad. Jag vill inte ha mina julklappar i förväg. Suck.

Stop!

Trött som en bäver men har bestämt mig för att vara uppe ett tag till. Jag börjar ju trots allt inte förrän kl 14 imorgon, hallå. Skönt med sovmorgon men jobbigt att behöva sluta kl 21 på en fredagkväll. Men men..det är bara att bita i det sura äpplet som man så ofta säger (eller det kanske man inte säger men ni förstår vad jag menar). Sitter och lyssnar på något avslappnande musik-klipp på Youtube men inte faan blir jag avslappnad. Man hör ljudet från vågor och rinnande vatten omvartannat och det får mig bara att känna som att jag håller på att drunkna. Blir bara stressad. Det där rinnande vattnet får mig också mig att påminnas om att jag har diskdag imorgon och det får inte mig på bättre humör direkt. Då lyssnar jag hellre på Slipknot. Nä, inlägget blir inte bättre än såhär idag..någon har tryckt in Stop-knappen i min hjärna..den vill inte mer just nu. 

Slänger in en video också..den skulle kunna vara med i Antikrundan men vafaan...det är ju en klassiker :P det stod mellan den här eller Spice Girls Stop-låt så klaga inte ;) 
 



Tack och bock!  

Förbluffande fakta



Måste ju lägga in lite förbluffande fakta som kan vara intressant eftersom jag skrivit att jag ska ha det på min blogg i bannern ovanför. Så här kommer lite kul fakta:

1. Tre av tio kan inte ändra ringsignalen på sin egen mobiltelefon och sex av tio klarar inte att skicka ett enkelt textmeddelande. (de mest skrämmande fakta jag hört på länge)
2. Människor som sliter sitt hår behöver inte vara rädda eller förtvivlade. Tvärtom. De kan lida av sjukdomen trichotillomani, som orsakar okontrollerbara impulser att slita av allt hår på kroppen. Försöker de sluta, får de istället ångest och blir oroliga. (vilken tur då!)
3. Nu har forskarna upptäckt varför hungriga magar kurrar. Så kallade cajalceller, som normalt ombesörjer tarmarnas rörelser, drar ihop sig även om tarmarna är tomma, och det får magen att kurra. (så nu slipper ni fundera på det)
4. Man nyser i en hastighet av 160km/timmen. (damn it, snabbare än alla Audi-bilar alltså!)
5. Den som dricker kaffe löper 66% mindre risk att begå självmord. (jag som inte gillar kaffe :/ )
6. Saudiarabien är det land som har minst antal biografer, de har inga. (jag ska aldrig bo där iaf)

Det får räcka för i dag :P


Wow!

Nej, rubriken har ingenting med skitspelet World of Warcraft att göra. "Wow:et" är för att forskarna på rymdstationen NASA nu i veckan funnit vatten på Mars. Med hjälp utav rymdsonden Phoenix har de lyckats få tag på en häpnadsväckande bild på det hela:



Bildbeviset!

- Hur coolt är inte det här? :P

List of the week - V 46



Shit, faan vad en vecka går snabbt! glömde nästan bort listan. Kl är halv ett på natten och jag jobbar imorgon men vad faan..såklart jag slänger in en lista även om den kanske borde varit bättre :P

1. Dansbandskampen - är dansband plötsligt inne igen? seriöst?

2. Finanskrisen - vilken jävla finanskris? jag märker då iaf inte av den..man ska inte tro på allt man läser ;)

3. Lunarstorm - en sida som var jätte-inne när man gick på högstadiet..och då menar jag JÄTTE, men som nu fallit i glömska. Har aldrig riktigt förstått varför dock..kan nån förklara det för mig?

4. Filip & Fredrik - de hänger kvar på listan även denna vecka. Valvakan de höll i förra veckan blev ju en succé. Mest tittare av alla valvakor som hölls. Svt och Tv4 kan suga nånting ;) och nu lyser de upp Tv-kvällen med deras lysande kunskaps och underhållningsprogram Boston Tea Party..var får dessa killar alltifrån? jag vill krypa in i deras hjärnor och se vad som finns där.

5. Veckans lista - okej, de kanske inte är bra än så länge men de kan ju bli bra ;) + sen kom jag inte på nånting bättre att ha på femte-platsen förutom kylskåp och suddigum så det så! :P

God natt!

Jag har blivit pappa!

Well, kanske inte riktigt. Jag har skaffat ett fadderbarn :P Det blev en flicka! ;) Euphrasie heter hon och är 7 år gammal. Hon bor i landet Benin, Afrika tillsammans med sin mamma och morfar. Hennes favoritämnen är bild och samhällskunskap och hon går för tillfället i trean. På fritiden gillar hon att dansa med sina kompisar.

Här kommer en bild:



Känner du att du har lite pengar att avvara för att hjälpa en som har det sämre ställt än dig så kan du gå in på den här sidan:  http://www.barnfonden.se/

Varför inte passa på att bli förälder nu på självaste Fars dag!?

De fyra årstiderna



Hösten har snart blåst förbi, nu är det strax dags för en efterlängtad After-ski
Vintern ger oss snart ett kallt men ändå varmt mottagande, efter höstens skjutglada älgjagande
Våren får gott vänta ett tag till när allt inte längre är vitt, för först ska Jultomten säga sitt
Sommaren tar vid därefter och det med stil, fram med badkläder, solglasögon och din cabriolet-bil

Äsch vem lurar jag egentligen, skit i den gråa hösten, den kalla vintern och den plaskiga våren. Ge mig sommar nu!

Världens härligaste män



Japp, då har vi det konstaterat. Jag är en tryggve!

Ni som sett programmet Världens härligaste män på Kanal 5 vet vad jag snackar om. Där kollar programledaren Ann Söderlund upp vilka olika typer av killar det finns och vad som kategoriserar dem. Badboyen, Geeken, Tryggve, Playern, Djupingen och Snyggingen har hon valt ut. I dag handlade programmet om olika "Tryggves" och ju längre programmet led, desto mer insåg jag att jag var och är en så kallad Tryggve. Det kom inte som någon chock direkt. Inte för att jag gillar att placera folk i olika fack men jag måste nog säga att typen Tryggve passade bäst in på mig. I och för sig så är det ett program kvar i serien. Nämligen Badboyen. Men nej, det är inte jag..det vet jag redan på förhand. Och alla som känner mig för den delen också. Jag är nog den där lite lugnare typen som inte hetsar upp mig så fort det händer något. Om det inte är bröst involverade såklart ;) nämen, skämt åsido. Jag skulle inte bli besviken eller förvånad om jag till slut hamnar i en villaförort med fru, 2 ungar, volvo, hund och hela det köret. Kanske att det är ett lite tråkigt val...men så är tryggve också lite tråkig och inte sådär "cool". Nu ska man inte dra alltför stora växlar av det här. Det kanske blir så att man om 20 år istället sitter i ett tempel i tibet och lever celibat-liv och endast pratar med blommor. Vad vet jag? man utvecklas ju hela tiden och drömmarna förändras. 

P.S (däremot så kan jag inte laga mat, ni som såg på programmet, så då får ni leta nån annanstans :P)    

Första bloggen ever!



Har ni inte nångång undrat hur bloggen uppkom? och vem startade egentligen den första bloggen på nätet?

Här har ni svaret: http://www.lisnews.org/node/27808

Orkade inte översätta texten till svenska så ni får nöja er med den engelska versionen (ja, jag är lat).

List of the week - V 45




Tänkte börja med veckans lista här på bloggen. En lista över 5 aktuella/heta/mer eller mindre intressanta saker/händelser som jag reagerat på under veckan som gått. 

Veckans lista:

1. Champagne - verkar dyka upp lite här och var nuförtiden. Ibland till frukost, ibland på krogen och ibland på Tv:n. Men som Carl-Jan sa:  - Det ska sprutas i munnen!

2. Snö - ja, första snön kom ju faktiskt i veckan. Åtminstone i mina trakter. Bara 2 månader för tidigt. Tänk så SNÖpligt det kan gå!  

3. Idol-Lars - vilken skön kille. Först dömer han ut hela Idol-konceptet på sin blogg och sedan driver han med det i direktsändning när han framförde Claes-Göran Hedeströms "Det börjar verka kärlek banne mig". Man kan inte annat än älska snubben :P

4. Filip & Fredrik - två stycken unika individer som fyller Tv:n med massa godis varje vecka, år efter år. Allt de rör vid blir till guld. Kan de misslyckas? Får se till veckan om deras amerikanska valvaka håller måttet. Spännande.

5. MoDo Hockey - det går inte att göra en lista just nu utan att nämna MoDo. 6 vinster på 8 försök och ledning i tabellen säger väl egentligen det mesta. Bara hoppas att det fortsätter i samma stil.

Kommentarer? nåt jag missat eller nåt jag borde tagit bort?


Vardagens hjältar



Jag tänkte dedikera detta inlägg till våra räddare i nöden. Ni vet de som ställer upp när ingen annan gör det. Ibland i största hemlighet, ibland vet alla vem de är. De ställer upp i ur och skur nästintill gratis. Det är så fantastiskt att man blir rörd. När man står där i all hjälplöshet och tror att hoppet är ute så kommer de fram där från ingenstans. Nej jag snackar inte om Batman. Så nu vill jag utropa ett fyrfaldigt leve till våra hjältar: Hurra hurra hurra hurra! Länge leve Svart-taxin! 

RSS 2.0