Man har bara ett liv



Svammel, nonsens och struntprat är det enda som kommer ut från min mun

Känner mig så nere och så dum

Har inte tagit tillvara på det som är viktigt

Tror inte jag har fattat livets mening riktigt

Jag har inte sett allt som man borde se

Inte gjort allt som man borde göra

Men nu ska det ske

Det är i alla fall vad jag fått höra

 

Det var vad en gammal man på bussen sa idag

Han satte sig bredvid mig som om ödet hade bestämt att det skulle bli jag

En vilsen själ utan framtidsutsikter skulle räddas från hans dystra humör

Innan hans inre demoner honom förgör

 

Resan skulle bli lång men nödvändig

För att inte tala om omständlig

Den gamle mannens plan var genial

För att ta mig ur min nedåtgående spiral måste jag ställas inför några tuffa val

Hur mycket är jag beredd att offra för att hitta min egen lycka

På vilka knappar måste jag trycka, vilka kroppsdelar måste jag stycka?

 

Jag skulle få stå öga mot öga mot min värste fiende, och komma ur striden leende

Jag skulle få be om förlåtelse till alla de jag förolämpat

Och bevisa att jag tagit nya vägar i livet och hur mycket jag har kämpat

Det kunde ta månader, år, decennier innan testet var utfört

Tanken slog mig flera gånger att det var kört

Men så en dag när hoppet nästan hade runnit ut

Så mötte jag den gamle mannen igen och han sa: Du har nu nått ditt slut.

Du har klarat det med bravur. Så passa på att ta del av livet och njut, nu är det din tur!


Im alone and the sun is gone



Fick nyss reda på att det var sol i lördags på dagen, synd då att man vaknade kl 14 och då var det minsann inge solstrålar kvar åt mig, hmrpfh! skit också.

Känns som att jag inte har gjort nåt i helgen..just det, det har jag ju inte heller.

Såg Twilight 2 i fredags..börjar känna mig smått otränad. Har inte sett så mycket tvättbrädor sen jag var inne på Jysks lager förra året.

Har varit nyttig i helgen. Har ätit lite Ahlgrens bilar, en påse chips, 1,5 liter julmust och så ett glas JUICE!

Spelat lite Fifa 2009. Gjorde 456 mål på en säsong med samma gubbe..dags att börja spela på barn-nivån snart?

Såg att jag har haft 3 unika besökare i dag men 77 st!! sidvisningar. Känns som att folk förväntar sig att jag skriver nåt på söndagar..min officiella blogg-dag. Så detta inlägg är till er.

Auf wiedersehen..

Do-re-mi-fa-soooo



Spelade alldeles nyss Singstar för första gången! (jag är ju trots allt bara 20 år), det gick ju inte bra kan man ju konstatera. Om man inte trodde man var tondöv innan så fick man det nu bekräftat med råge. Vet inte vad det är..så fort man tar micken i hand så förvandlas man till en blyg osäker fjortonårig tjej, och då sjunger jag ändå hemma helt ensam utan press! Det är inte lätt när det är svårt. Funderar på om jag ska börja ta sånglektioner. Kanske enklare att köpa ett flak öl och slippa den piniga nervositeten i rösten.

Har ju sökt skola i Stockholm som börjar i januari..vet ju inte om jag kommer in än men man funderar ju ändå över OM man skulle komma in. Hur ställer jag mig till det? känns supersvårt faktiskt. Är det verkligen rätt utbildning för mig? har jag motivationen som krävs? känns som att detta kommer ta upp väldigt mycket tid och fritid. Vad har jag för alternativ? finns inte så många fler utbildningar jag skulle vilja gå eller har intresse för. Att stanna kvar på Willys är ju också ett alternativ. Men då vill man ju gärna ha fast jobb..åtminstone vikariat som jag har i dag över en längre tid. Sen är det ju den sociala biten. Har ju inte överdrivet många kompisar direkt (de flesta har ju redan stuckit) men de jag ändå har skulle jag ju verkligen sakna. Sen har man ju nyss flyttat till eget boende för första gången i sitt liv. Vet inte om ett halvår räcker..vill ha lite mer tid för mig själv känns det som. Skulle jag flytta till Stockholm kan man ju glömma en egen lägenhet om man inte vinner på Lotto. Vad skulle jag göra med alla grejer och lägenheten om jag flyttade? Brorsan har ju ockuperat mitt rum där "hemma". 

Som det känns nu så vill jag stanna här nåt år till. Trivs så bra på jobbet, i lägenheten och i övrigt. Sen så vill jag gärna fara i väg nånstans utomlands + ta det förbannande körkortet. Det hann jag ju inte med i år som jag tänkt. 

  
Mycket att tänka på som sagt....uppföljning kommer!
 

  

A moment of truth



Att öppna upp sig är bannemig inte lätt. Att våga säga något rakt ut, utan bortförklaringar. Man är rädd att göra den andra personen illa. Man är också rädd för att en själv ska uppfattas på ett speciellt sätt. Det kan vara pinsamma saker, saker som skrämmer upp folk. Det kan vara saker som får en att framstå som dum,konstig,äcklig,tråkig osv.

Det behöver bara vara små grejer också. Man kan tycka att de är otroligt onormala själv medan en annan skulle kunna skriva det i statusuppdateringen på Facebook. Det är från person till person. Att vara ärlig till 100% är svårt, riktigt svårt. Det finns massor av saker man skulle vilja säga men ändå inte. Det är som en spärr som håller en tillbaka. Till och med det här inlägget var svårt att skriva även fast jag egentligen inte avslöjar något. Men personer kan ta det fel...eller rätt också för den delen. För vad är egentligen rätt eller fel. Är detta bara ett inlägg i mängden som man glömmer lika fort som man läser det. Vissa av er har säkert inte ens läst ända hit. Ni tänkte att, nu är William sådär full med ointressant dravel igen. Vissa kanske tänker..åhh vilken djup sida han visar av sig..eller gud vad han är fjortis som skriver på detta vis. Man vet egentligen inte vad folk tycker, vad det än är man skriver. Fel signaler kan skickas ut. Man kan inte styra folks sinnen..det ska vara Gud då :P

Ibland tror jag det kan vara bra att släppa taget. Ut med alla hemligheter som tynger ner dig. Vore jag din vän så skulle jag tycka det var riktigt häftigt att du valde att berätta det här just för mig. Det vore en ära faktiskt. Det visar att du känner dig trygg nog att berätta det för mig och att du litar på mig. Sen kanske jag får en helt annan bild av dig efteråt men det är det värt. Det kan ju faktiskt vara en bättre bild. En konstig men charmig bild.




Are you a swine? thats fine




Alla verkar ju skriva om den här jäkla svininfluensan just nu så jag tänker ju inte vara sämre. Ska man ta vaccinet eller inte? Hur smittas man egentligen? Vilka riskgrupper får ta sprutan? osv osv. Jag undrar var i helvete den här svininfluensan kom ifrån..någon som vet? Jag har ju mina funderingar. Är det tidningarna som gått ihop för att skrämma livet ur svenska befolkningen och sälja lösnummer som aldrig förr? Mjao..varför inte!?

Eller är det läkemedelsföretagen som tillverkar vaccinet som kommit på detta? Låt oss säga att Doctor Evil himself satt o blandade ihop diverse koncentrat till ett vaccin men inte hittade något man kunde använda det till. Nobelpriset i kemi lyste med sin frånvaro. Bidragspengarna började ta slut. Han fick lov att ta den sista utvägen för att inte hamna i rännstenen och börja som undersköterska på Sahlgrenska..vilket öde. Så han satt och filade på möjliga sjukdomar och diverse onyttigheter. Galna kosjukan?, nej det var taget. Akrylamid i chipsen då?, nope det var gammalt. Fågelinfluensan?, faan det var också taget. Pingvininfluensan?, njae..för ovanligt. Svininfluensan?, hey..det låter ju inte så dumt faktiskt..jag kör på det! och på den vägen var det.

Svininfluensan skulle ju också kunna komma från ett land eller en person. Vet inte varför men den finska flaggan fladdrar till innanför ögonlocken. Många säger ju att det är självaste Göran Persson som smittat ner allesammans. Men det tror inte jag..den sjukdom Göran Persson bär på är mycket mycket värre än så.

Vilka konspirationsteorier har ni? Alla som mejlar in har chansen att vinna gratis reklam i ett år..kostnadsfritt alltså, rätt hem i brevlådan. Så vad väntar ni på? Skicka in på: [email protected]

Lycka till!  

William - En helt jävla vanlig person




Var väl 2 veckor sen jag skrev nu..antar att söndagar är de enda dagar man har tid till att uppdatera nuförtiden. Tror ni har klarat er utan min blogg dessa två veckor och ni skulle nog lätt kunna klara er utan den minst lika länge till. Jag skulle då det. Ibland skulle det vara skönt att bara släppa allting, stoppa undan datorn helt och hållet, ta ledigt från jobbet och bara stick iväg nånstans. Fly från verkligheten som det så ofta sägs. Det är inte så att jag inte gillar verkligheten..men man kan väl få drömma ibland? Jag drömmer just nu om värme, en lång strand och en läskande drink i handen medan jag kollar ut över Oceanens vackra men mystiska hav sittandes i en solstol. Det var längesen jag var utomlands nu.

Kollade in lite på de andra bloggarna här på blogg.se, rättare sagt deras Topp-20 med de mest lästa bloggarna. Förstår verkligen inte vad de ser i de flesta av dem. Tex en blogg med sloganen "Tobias - En rolig person" var ju inte ett dugg rolig. Inte ens mediumrolig faktiskt, rentav tråkig. Han var inte konstigare,intressantare än en annan. Han fikade med kompisar,övningskörde,såg på Idol och knäppte bilder på sig själv på hur han såg ut just denna dag (som om han skulle se annorlunda ut i dag jämfört med i går då han också hade bilder på sig själv). Tycker man ska ha något att säga med varje inlägg man gör. Inte bara spruta ut sig uppdateringar för sakens skull. För det kan vem som helst med för mycket fritid.

Har mer eller mindre konstaterat att politik handlar om den som ljuger bäst. Funderar på att inte rösta i valet om ett år (som redan nu får superstora rubriker i både tidningar och Tv) men det är ju som att lägga ditt liv i någon annans händer egentligen. Skulle önska att det fanns ett parti som talade klarspråk hela tiden, inte kamouflera lögnerna så bra som möjligt. Ett sanningens parti helt enkelt. Men vill man ha ett sånt parti så får man väl starta ett själv. Nån som är på?

Nä nu ska jag kolla på Tv och slösa bort den här dagen så bra som möjligt.

Ciao!

RSS 2.0